Ανασκόπιση του 2015 μέσα απο το Facebook

AdminSSOCIAL MEDIA, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑLeave a Comment

Την ανασκόπηση του 2015 κάνει το Facebook μέσα από τα περισσότερο συζητημένα θέματα σε αυτό για τη χρονιά που φεύγει. Η δημιουργία του Top 10 από το Facebook για το 2015 βασίστηκε στην συχνότητα που ένα θέμα γινόταν αναφορά [mention] στα post στο κοινωνικό μέσο μεταξύ Ιανουαρίου και Δεκεμβρίου 2015. Τα post αναλύθηκαν ανώνυμα για τη δημιουργία του Top 10.

  1. Προεδρικές Εκλογές στις ΗΠΑ
   Ακόμη και ένα χρόνο πριν οι ψηφοφόροι προσέλθουν στις κάλπες για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που θα γίνουν το 2016, ήταν ένα τεράστιο σημείο της παγκόσμιας συζήτησης το 2015. Άνθρωποι στράφηκαν στο Facebook για να μιλήσουν για τα θέματα, να ανακαλύψουν νέα και πληροφορίες για τους πολιτικούς που συναγωνίζονται για την προεδρία.
  2. 13 Νοέμβρη επίθεση στο Παρίσι
   Τη νύχτα της 13ης Νοεμβρίου, οι τρομοκράτες πραγματοποίησαν συντονισμένη σειρά επιθέσεων στο Παρίσι, που συγκλόνισε το έθνος και τον κόσμο. Ήταν η πιο θανατηφόρα επίθεση στη Γαλλία από το Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι άνθρωποι στο Παρίσι χρησιμοποίησαν το Facebook για να ενημερώσουν τους φίλους τους ότι είναι ασφαλείς και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο άλλαξαν τις φωτογραφίες του προφίλ τους για να συμπαρασταθούν στη Γαλλία.
  3. Συριακός εμφύλιος πόλεμος & προσφυγικό ζήτημα
   Η συριακή σύγκρουση βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2011, με το μέγεθος της συνεχώς να αυξάνεται. Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες εκτιμά ότι υπάρχουν πάνω από 4,1 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι πρόσφυγες από τη Συρία. Η πλειοψηφία έχουν μεταναστεύσει σε γειτονικές χώρες και περισσότεροι από 500.000 έχουν υποβάλει αίτηση για άσυλο στην Ευρώπη. Οι άνθρωποι στο Facebook χρησιμοποίησαν ομάδες, εκδηλώσεις και σελίδες για να οργανώσουν μονάδες αιμοδοσίας και να προσφέρουν υποστήριξη για τους πρόσφυγες στις δικές τους κοινότητες.
  4. Σεισμοί στο Νεπάλ
   Στις 25 Απριλίου, 2015, ένας σεισμός μεγέθους 7,8 έπληξε το Νεπάλ, σκοτώνοντας περισσότερους από 8.800 ανθρώπους και εκτοπίζοντας εκατομμύρια άλλους. Εκατοντάδες μετασεισμοί και ένας δεύτερος καταστροφικός σεισμός στις 12 Μαΐου προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν γρήγορα για να παράσχουν βοήθεια και να δείξουν την υποστήριξή τους για το Νεπάλ. Περισσότεροι από 770.000 άνθρωποι στο Facebook δώρισαν πάνω από 15,5 εκατομμύρια δολάρια στο Διεθνές Ιατρικό Σώμα.
  5. Ελληνική κρίση – χρέος
   Τα μάτια του κόσμου ήταν στραμμένα και στην Ελλάδα φέτος, μετά την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργός σε μια πλατφόρμα κατά της λιτότητας. Τον Ιούνιο, η πλειοψηφία των Ελλήνων ψήφισε εναντίον μιας νέας συμφωνίας διάσωσης, εγείροντας ερωτήματα για το αν η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη ή «Grexit». Τον Ιούλιο, η Ελλάδα δέχθηκε ένα νέο πακέτο διάσωσης για να αποφύγει την πτώχευση. Οι αρχηγοί κυβερνήσεων και των πολιτών που χρησιμοποιούνται Facebook για να μοιραστούν τις απόψεις τους.
  6. Ισότητα Γάμου
   Οι υπέρμαχοι της ισότητας γάμου σε όλο τον κόσμο γιόρτασαν νίκες-ορόσημο το 2015. Τον Μάιο, η Ιρλανδία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε το γάμο ατόμων του ιδίου φύλου με λαϊκή ψήφο. Τον Ιούνιο, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάνθηκε ότι όλα τα κράτη πρέπει να επιτρέπει τους γάμους ατόμων του ιδίου φύλου. Άλλες αλλαγές που τέθηκαν σε ισχύ σε μια πιο τοπική κλίμακα ήταν σε χώρες όπως το Μεξικό και την Ιαπωνία. Στο Facebook, περισσότερα από 26 εκατομμύρια άνθρωποι άλλαξαν τις φωτογραφίες του προφίλ τους, χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο ουράνιο τόξο για να δείξουν την υποστήριξή τους για την ΛΟΑΤ(LGBT) κοινότητα.
  7. Καταπολέμηση της ISIS
   Δεδομένου ότι η καταπολέμηση της ISIS συνεχίστηκε το 2015, οι άνθρωποι στο Facebook στράφηκαν προς τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς για να βοηθηθούν ώστε να καταλάβουν τι συνέβαινε. Σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι καταδίκασαν τις ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης, μοιράστηκαν ειδήσεις και πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και θρήνησαν τα θύματα της τρομοκρατίας.
  8. Επίθεση στην Charlie Hebdo
   Στις 7 Ιανουαρίου 2015, δύο ένοπλοι σκότωσαν 12 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 11 στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι. Η επίθεση και τα επεισόδια που σχετίζονται με την τρομοκρατία συγκέντρωσαν εκατομμύρια ανθρώπους σε συλλαλητήρια στο Παρίσι και σε όλη τη Γαλλία. Σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τη φράση, «Je suis Charlie » – «Εγώ είμαι ο Charlie » – για να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς τα θύματα και να υποστηρίξουν την ελευθερία του λόγου.
  9. Διαμαρτυρίες στη Βαλτιμόρη
   Ο θάνατος του 25χρόνου του Freddie Gray μετά από τραύματα που υπέστη από αστυνομικό τον Απρίλιο ώθησε τον κόσμο σε διαδηλώσει που διήρκεσαν δύο εβδομάδες στο κέντρο της Βαλτιμόρη. Το περιστατικό αναθέρμανε τη συνεχιζόμενη συζήτηση σχετικά με την αστυνόμευση και έγινε ένα άλλο σημείο εστίασης για την κίνηση «Black Lives Matter».
  10. Τσάρλεστον – δολοφονίες και η σημαία θέμα συζήτησης
   Στις 17 Ιουνίου 2015, ένοπλος σκότωσε εννέα ανθρώπους σε Αφρικανική Επισκοπική Εκκλησία των Μεθοδιστών στο Τσάρλεστον στη Νότια Καρολίνα. Όταν ανακαλύφθηκαν φωτογραφίες του υπόπτου να ποζάρει με την ομόσπονδη σημαία, πυροδότησε συζήτηση για τη συνεχιζόμενη εμφάνιση της σημαίας στο South Carolina State House και άλλες εγκαταστάσεις γύρω από τις ΗΠΑ. Η συζήτηση οδήγησε τους εκπροσώπους της Νότιας Καρολίνας να ψηφίσουν για την άρση της σημαίας και άλλους κρατικούς και τοπικούς αξιωματούχους και ανέλαβε δράση για την εξάλειψη των ομοσπονδιακών συμβόλων .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *